Taner Işık'ın FM 2020 Kadrolarınızı Yorumlayacağı Kadro Analizi Serisi Başlıyor!
Football Manager kariyer hikayeleriyle tanıdığınız Taner Işık bundan böyle YouTube kanalımızda yayınlayacağımız Kadro Analizi serimizde sizden gelen FM kadrolarınızı yorumlayacak!
Serinin ilk bölümünde kadrolarınızın yer almasını istiyorsanız screenshot'larınızı bu başlığın altına yorum olarak yağdırmaya başlayın!
Taner Işık'ın YouTube videolarına göz atmak için aşağıdaki link'e tıklayın: https://www.youtube.com/user/bassrock
Fm touchta 3. Sezonda şl aldıran kadro.
Merhabalar.Bu da benim 3 sezonluk Galatasaray kariyerim. İlk yıllarda zaten ffpden dolayı al sat yapmadan oyuncu alamıyordum. İlk sezon elimdekileri avrupada iyice parlatıp (şamp liginde son 16 gördüm real geldi az daha eliyorduk tek golden gitmiştik). Marcao Linnes Luyindama gibi topçuları uçuk fiyatlara satınca iyice hedefi yükseltip. Ucuz ve potansiyelli topçulara yöneldim.Şuan 4.sezonumun içindeyim Şamp ligi son 16 turunda Brugge ile eşleştim büyük ihtimal yarı final veya final görebilirim. Bu kadro için önerilerin nedir. Oynadığımız futbol gerçekten zevk veriyor ama daha fazla neler yapabilirim.Şimdiden önerilerin için teşekkürler Taner abi.
Seneye Arezo gidince büyük ihtimal bu çocuk kapıcak yerini. Arezo altın çocuk ödülünü kaptı nede olsa elimde hayatta tutamam.
Taner abi öncelikle selamlar,bu seriyi yaparken ilk düşüncem altyapıya yönelip çıkan regenlerle oynamaktı fakat ilginç bir şekilde elle tutulur bir oyuncu çıkmadı şu ana kadar bende yıldızlara yöneldim geçen sene Wembley stadyumunda RB Leipzig'e karşı Şampiyonlar ligi kupasını evime götürdüm yorumlarını merak ediyorum..
GALATASARAY İLE 2.SEZONUM KADROM HAKKINDA YORUM BİRDE TAVSİYE VERİRSEN ÇOK MUTLU OLURUM
sezon sonu şampiyon olunca birçok oyunca çok iyi teklifler geldi özellikle serdar azize 17.5m euro teklif gelince çok şaşırdım 2.sezona genç bir kadroyla başladım
gerçekten insanüstü oynadı 1.sezon tek başına sırtladı takımı kaptan
TANER ABİ SAYGILAR ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM SON SEZON ŞAMPİYONLAR LİGİNİ ALDIM NORMAL DE HAZIR TAKTİK KULLANMAYI SEVMEM LAKİN 3-4-3 OTURTAMADIM HER SEZON FARKLI BİR TAKTİK DENERİM 3-4-3 OLMADI DEDİM EN YAKIN TANER ABİNİN TAKTİĞİNİ KULLANAYIM VE CUK OTURDU. :) VERİ TABANI AVRUPANIN BEŞ BÜYÜK LİGİ VE ARJANTİN BREZİLYA AÇIK.4 OYUNCUYA ÇOK BÜYÜK PARALAR HARCADIM RİGGİNİ YE 80 VERDİM 20 YASINDA INTERDEN ALDIM HAALAND I 47.5 E ALDIM MAGLIONIYI 53 E ALDIM YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM VE DEFANSIN BEL KEMİĞİ DE BAUR 83M E URO YA ALDIM BU SEZON DAHA GENÇ OYUNCULARA YÖNELİYORUM SAYGILARIMI SUNARIM.DAHA ÖNCE DE GÖNDERMISTIM LAKIN DETAYLARI EKLEMEYİ UNUTMUSTUM UMARIM GÖRÜR VE YORUMLARSIN:)
EN FAZLA PARA KAZANDIĞIM SEZON
DEFANS BEŞLİM YENİ SEZONA KURDUĞUM 5 Lİ DE BAUR 2 SENELİK DİĞERLERİNİ YENİ ALDIM TAPSOBA ARMİNİ CUCURELLA VE BOGLE GİDİYOR.
EN FAZLA PARA HARCADIĞIM SEZON
Yıl 2025 Takımın başına geleli 1.5 sene oldu gelir gelmez de plyi aldık ondan önce gsdeydim
aarons dışında bütün ilk 11 transferlerini kendim yaptım yorumlarsan sevinirim
Öncelikle selam taner abi youtube ve twitch içeriklerini severek takip ediyor izliyorum içeriklerin ve başarının devamını diliyorum.Birkaç kez twitch chatte de karşılaştık gerek doğa üründül hocanın gerek senin yayınlarında.
Bir beşiktaş taraftarı olarak hücum hattını çok beğendiğim gençlerbirliği kariyerini açtım beklemediğim bir şekilde ilk sezonu 3.bitirerek avrupa ligine gittim,2.sezonda ise avrupa liginde son 16 ve ligde bir şampiyonluğu elde ettim şans eseri sergio gomez ,dzenis burnic,jude bellingham gibi wonderkidlerin hiçbiri sözleşme yenilemedi ve kadronun 3.sezon başındaki halinin fotoğrafını paylaşacağım.Kadronun son hali türkiye süper kupasını da kazandı yorumların benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim.
Bu 19-20 sezon sonu tablosu
20-21 sezonu şampiyonluk sezonumuz 101 gol atıp 25 gol yedik ben de şaşırdım.
İlk sezon transferleri
Şampiyon tamamladığımız sezonun transferleri bu kısımdan itibaren biraz taksit de kullandım meblağlar yüksek.
Başarıya ve devamından başarılı olacağıma güvenerek burada da taksitlerle yüksek bedelli transferler yaptım umarım mali sorunlar yaşamam ileride.
Dipnot:İlk sezon transferlerinden amine gouri 2 sezon kiralıktı son sezon şov yaptı tutamadım,2.sezon transferlerinden brandon williams ve juan foyth 2 sezon kiralık yine ve son olarak 3.sezonda fotoğrafı transfer dönemi esnasında çektiğim için sağ kanatta damian kadzioru satıp liverpoollu harvey eliottu iki sezon kiraladım ve brandon williamsın kirasını bir sezon daha uzattım.
Kariyere PTT 2.lig ekiplerinden birisi Inegölspor la başladım ve 2. senede SüperLige çıkmayı neredeyse garantilemiştim bitişe son 5 maç kala Fenerbahçe'den kovulan Aykut Kocaman'ın yerine geçtim ve son hafta averajla şampiyon olduk bir sezon sonra UEFA Avrupa ligini aldım ve bir sürü oyuncu satarak bu kadroyu kurdum gerçekten zor oldu Altay bayındır gibi gözümle baktığım oyuncularımı satmak zorunda kaldım kadronun yarısı kiralık maalesef hangi transferleri önerirsin? teşekkürler. Mert Günok'u yaşlı ve tecrübeli bir kaleci olduğu için aldım Muhammed Şengezer ve Berke Özer'e ağabeylik yapsın diye.
Selamlar, Manchester United'ı tekrardan en başarılı kulüpler arasına sokmak için bir kariyere başladım. Hayatımda oynadığım en uzun kariyer bu oldu sanırım. Artık takımıma ekstra olarak alacak futbolcu bulamıyorum.
İlk senem hariç, geri kalan tüm sezonlarda Premier Lig'i kazandım fakat Şampiyonlar Ligi'nde 5 kere finale çıkmama rağmen sadece 2'sini kazanabildim. O kadar önemli maç antrenmanı, finalden 2 hafta öncesinden itibaren sürekli duran top antrenmanı yaptırsam da yine de duran toptan gol yiyip finali kaybediyorum.
Taktiklerimi sürekli değiştiriyorum, son sezonumda senin 3-5-2 taktiğini denedim, gayet başarılı bir sezon geçirdim ve ikinciye 20 puan fark atarak şampiyon oldum.
Aşağıya taktikle beraber futbolcu listemin, 5 adet regen futbolcumun ve Şampiyonlar Ligi kazanan listesinin fotoğraflarını ekliyorum. Teşekkürler.
Takım
Bücür Mitchel Vos
Canavar Kurt Dewulf
Hırssız Fabio
Şimdilik yedek Danny Morrison
Devamlılığı olmayan Angelino Mulenessa
Şampiyonlar Ligi
Galatasaray kariyerimde Fatih Terim'in sezonun ikinci devresinde takıma oynattığı futbolu oyuna yansıtmaya çalıştım ve başarılı oldum. Mezzala rolünde Emre Akbaba (öncesinde Ömer Bayram) gibi isimlerden oldukça verim aldım. Takımdaki oyuncuların çoğunu değiştirmediğim için, kadroyu değil de, taktiği yorumlamanı rica edeceğim, Taner hocam. Fazla transfer yapmadığım için zaman zaman, özellikle, Avrupa'da rotasyonun azizliğine uğradığımız anlar oldu. Fakat en önemli başarımız, Süper Lig'de 79 maç boyunca sürdürmeyi başardığımız namağlup serimiz oldu (oyun başından beri). Teşekkürler!
Lige geride kalan iki sezonda da şampiyon oldum. İlk sezon GS ile aynı puanda bitirdim. İkinci sezonda 105 golle Mart ayında şampiyonluğumu ilan ettim. Yorumlarını bekliyorum abi :)
abi merhabalar amacım Porto mantığı gibi her sene transferden kar ederek başarılı olmak. 2023-2024 sezonundayım ligde alternatifli bi kadro kurarak başarılı oluyorum. Şampiyonlar liginde ise 2 kere çeyrek finalim var. Yorumlarını bekliyorum.
2020/2021 sezonu şampiyonlar ligi yarı finalisti kadro :D az kalsın finale de çıkıyordum son dakika zoraki bir gol attı liverpool yarı finalde elendik bu arada abi tonaliyi ilk sezon kiraladım ikinci sezon zaten sözleşmesi bitti bedavaya getirdik cavani ve david silva da aynı şekilde
şuan 2021/2022 sezonunda olduğum için yarı final maçından aldım görüntüyü pozisyonlar şu şekilde: Cavani FG - Onyekuru TAK-DE - Biro Biro TAK-DE - David Silva OOK-DE - Tonali DOK-DE - Sangalli İYO-DE - Saracchi MB-OG (Kötü bir rol seçimi gibi gelebilir ama çok iyi performans sergiledi) - Marcao PS-SV - Luyindama SS-SV - Linnes İYB-DE - Uğurcan Çakır LK-DE abi yorumlarını bekliyorum bir de merak ediyorum bu kadar destek oyuncusu olması sıkıntı mı teşekkürler şimdiden
Abi merhaba benim 4 2 3 1 taktiğini ligde oynuyorum 4 2 4 taktiği ile avrupada oynuyorum bunlar taktiğim ve regenlerim transfer rol her konuda önerini isterim (bu arada regenpackim var arkası beyaz arkaplanlı olanlar regen)
Bu da vedatı sattığımız 40m ile aldığımız mükemmel forvet
Ömerin fizikseli pek gelişmedi
yorumlarmısın seviliyorsun
Daha ilk sezonum editörden istemediğim oyuncuları transfer ettirdim kendime de bütçe verdim.
Selam Taner abi, bir önceki sezon almada ve ferdinin satışlarından 200m kazanınca Çağlar ve Naci'ye parayı bastım ve böyle bir kadro kurdum. Maçları kazanıyorum fakat orta saham yumuşak kaldı rakipler eskisine göre daha rahat top dödürüyor. Ömer'i 130-150m civarına satarsam yerine daha defansif bir orta saha alıp daha dengeli bir taktiğe geçmeyi planlıyorum. Düşüncelerini alabilir miyim.
Taner hocam selamlar, hem YouTube'dan hem Twitch'ten severek takip ediyorum. Benim takımım muhtemelen Türkiye'de kariyer yapmak için seçilebilecek en zor takım; Karabükspor. Kulüp oyuna 24 milyon euro borçla, TFF 2. Lig'de ve -3 puan cezasıyla başlıyor. Maddi imkansızlıklar sebebiyle uzun yıllar sadece bonservissiz oyunculara ve maaş istemeyen kiralıklara yöneldim. İlk sezon sonuncu olmamız beklenirken ligi orta sıralarda bitirmeyi başardık. İkinci sezon ise şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükseldik. Medya 13. olacağımızı tahmin ediyordu ama biz uzun süre lider götürdüğümüz ligde 3. olup playoffları başarıyla geçerek Süper Lig'e yükseldik. Hedefim PTT'de şampiyonluktu ama stoperim Coloccini'nin 40, forvetlerimden Pote'nin 37 yaşında olması sebebiyle son haftalarda kötü gidişe dur diyemedik. Playoff'ta ise devre arası bize katılan, emekli olmadan son şovunu yapan Sosa ve İtalya'dan getirdiğimiz forvet Franco Ferrari'nin performansı ile Süper Lig'e yükselmeyi başardık. 2022/2023 sezonunda Süper Lig'de sonuncu olmamız beklenirken lige iddialı bir giriş yaptık 4. sıradayız. Gelecek sezon ligi mutlaka kazanmak istiyorum. Hem taktik hem de oyuncu tavsiyelerini bekliyorum. Taktiğimi hazır taktiklerden seçmedim tamamen ben oluşturdum. Taktiklerimi, bu sezonun fikstürünü ve geçmiş transfer dönemlerini bırakıyorum;
6 yıldır öğrenci olarak bulunduğum Karabük şehrinin takımını ben çok benimsedim. Penaltılarla UEFA şansını kaçırdığına da çöküşüne de tanıklık ettim. Son olarak temennim, Karabükspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor, Kocaelispor gibi takımlar yok olmasın. Şimdiden teşekkürler, saygılar. Seviliyorsun hocam.
Merhaba Taner abi. Ben 2024'ün ortalarında götürüyorum oyunu Uefa Avrupa Ligi'nde 1 kez şampiyon oldum sonrasında gençlere yatırım yapıp bomboş para harcadım ve durumu toparlayamadım, son 2 senedir Şampiyonlar Ligi'nde birinci eleme turunda eleniyorum. Regenleri de attım. Senin önerilerin nelerdir, sence neleri düzeltmem lazım?
Selam abi,fmye başlayalı henüz 3 yıl oldu ama yinede senin sayende bir şeyler öğrendim,öncellikle sana teşekkür ediyorum.
Galatasarayla 4.sezonda böyle bir kadro kurdum Tonali,Bellingham,Cengiz gibi oyuncuları bedavaya aldım.İlk 3 sezon Avrupada maalesef başarı yakalayamadım.Galatasaraya ilk geldiğimde oyuncu maaşları çok fazlaydı o yüzden satamadım sözleşmeleri bitince artık Avrupa vakti dedim... Bazı regen oyuncularımıda postun altında ekledim.Tavsiyelerini merakle beklemekte ve dinlemek için özenle sabretmekteyimç İyi fmlerr :)
Forvet mevkinde görev yapıyor fakat ben sol kanat forvet olarak düşünüyorum.
Muslera artık çok düşüşe geçince yabancı kaleciden vazgeçmedim ve bu arkadaşı 12m civarı paraya aldım.
4.senemizde yönetim 20m bütçe verdi bazı oyuncularıda satarak böyle bir kadro kurdum özellikle Marcao çok iyi fiyata gitti aslında satmayacaktım ve Türkiye vatandaşı yapacaktım ama paraya yenik düştüm